<h2>Απανεμιά</h2><p>Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια μας είναι λιτά, ευρύχωρα,δροσερά με έμφαση στην καθαριότητα έτσι ώστε να ...</p> Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Παραλίες

 

Λιβάδι
 
Δυο βήματα από την λιμενοβραχίονα, δεν παύει όμως, να είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού και φυσικά έχει πολλά καταστήματα για τον καφέ ή το φαγητό σας. Μπορεί να μην σαγηνευτείς από το σημείο που βρίσκεται, όμως σίγουρα θα το απολαύσεις γιατί διαθέτει όλες τις ανέσεις.
Για τους action lovers η σχολή Serifos Scuba Divers, με έδρα στο Λιβάδι και είναι από τις ελάχιστες σχολές στην Ελλάδα που προσφέρουν το FlyBoard, το ολοκαίνουργιο και για πολλούς απόλυτο water game.
 
 
 

 
Αυλόμωνας
 
Είναι η συνέχεια της παραλίας από το Λιβάδι, στην ουσία είναι όλος ο νότιος κόλπος που βρίσκεται το λιμάνι της Σερίφου. Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες όχι μόνο της Σερίφου αλλά και των Κυκλάδων. Χρυσή αμμουδιά με μεγάλο τμήμα της να διαθέτει, ταβέρνες, καταστήματα, καφετέριες και μπαρ.
 
 
 
 
 

 

 

Λιβαδάκια

Η παραλία Λιβαδάκια είναι άλλη μια παραλία με χρυσή άμμο δίπλα σχεδόν στο Λιβάδι, το λιμάνι της Σερίφου. Στα Λιβαδάκια έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια ένας σύγχρονος τουριστικός οικισμός και δίπλα στην παραλία αλλά και αμφιθεατρικά πίσω της. Ενώ η παραλία σε όλο το μήκος της είναι καταπληκτική.
 
 
 
 
 

 

Λιά

Είναι μια όμορφη απομονωμένη παραλία πριν από τον Άγιο Σώστη. Ο χωματόδρομος σταματάει σε ένα σημείο και έχει μια πόρτα που τον κλείνει. Υπάρχει και μια ταμπέλα που λέει ότι είναι ιδιωτική περιοχή. Οπότε αναγκαστικά συνεχίζεις με τα πόδια μέσα στην ιδιωτική περιοχή για να φτάσεις στην παραλία.
 
 
 
 

 

Άγιος Σώστης

Η παραλία Άγιος Σώστης είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες στην Σέριφο. Ένα μοναδικό τοπίο αντίστοιχο με την παραλία Κολώνα στην Κύθνο ή το Πρασινονήσι στην Ρόδο, παρόλο που δεν είναι αντίστοιχα γνωστή και πολυφωτογραφημένη.
Στην παραλία ή για την ακρίβεια στις παραλίες του Αγίου Σώστη,  μια λορίδα άμμου ενώνει την ακτή με ένα μικρό νησί ακρωτήριο που πάνω του είναι χτισμένη η εκκλησία του Αγίου Σώστη. Στα αριστερά σχηματίζεται μια μικρότερη παραλία με άμμο, βράχια και βότσαλα που την πιάνει ο καιρός, έτσι δεν είναι στις άμεσες προτιμήσεις των παραθεριστών. Ολόκληρο το τοπίο στον Άγιο Σώστη είναι εξαιρετικό και αξίζει την επίσκεψη σας.
Η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο, όμως θα χρειαστεί να περπατήσετε 5 λεπτά στα τελευταία μέτρα στο μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία.
Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα.

 

Ψιλή Άμμος
 
Μετά το πανέμορφο τοπίο της παραλίας του Αγίου Σώστη στην Σέριφο, θα βρεθείτε στην παραλία Ψιλή Άμμος. Μικρά λοφάκια από χρυσή ψιλή άμμο και αλμυρίκια σε όλο το μήκος της είναι το σκηνικό της παραλίας.
Η παραλία είναι πολλαπλώς βραβευμένη από διάφορους ταξιδιωτικούς οδηγούς και έχει κατακτήσει πολλές φορές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και ψηφοφορίες. Τα ρηχά νερά της την κάνουν ιδανική για οικογένειες με παιδιά.
Η παραλία Ψιλή Άμμος δεν είναι οργανωμένη, αλλά θα βρείτε ταβέρνες για τα απαραίτητα.
 

 

Άγιος Ιωάννης (Άι Γιάννης)
 
Η παραλία Άι Γιάννης, είναι μια  όμορφη  παραλία της Σερίφου, μετά την παραλία της Ψιλής Άμμου όπως πηγαίνουμε για τον Κένταρχο. Το αμμουδερό της τμήμα είναι κάτω από το εκκλησάκι που της έδωσε το όνομα της.
 
 
 
 

 

Κένταρχος (Καλίτσος)
 
Ένα ακόμη μοναδικό τοπίο της Σερίφου, η παραλία κάτω από το χωριό Κέντραρχος ή Καλίτσος. Στην παραλία δεν οδηγεί δρόμος, έτσι θα πρέπει να πάτε με τα πόδια ακολουθώντας τα σκαλοπάτια και το μονοπάτι που ξεκινάει από το χωριό.
Το τοπίο που είναι πραγματικά άγριο, κλασικό Αιγαιοπελαγίτικο και θα σας αποζημιώσει.
Η παραλία του Κένταρχου έχει άμμο και βότσαλο και διαθέτει μερικά δέντρα για σκιά. Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα και αφεθείτε στο όνειρο.
 
 
 
 

 

Πλατύς Γιαλός
 
Ο Πλατύς Γιαλός στην Σέριφο είναι μια παραλία με άγρια ομορφιά. Καθώς η παραλία είναι μεγάλη, υπάρχουν τμήματα με αμμουδιά, βοτσαλάκι αλλά και με χοντρά βότσαλα. Διαθέτει αλμυρίκια για να μην σας λείψει η σκιά, αλλά δεν διαθέτει κανενός είδους οργάνωση, ενώ η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από έναν χωματόδρομο που δεν είναι πάντα στην καλύτερη κατάσταση.
Επειδή την παραλία την πιάνει ο καιρός, είναι διαφορετική ανάλογα με την εποχή, όμως όλη η ευρύτερη περιοχή είναι πανέμορφη και αξίζει την επίσκεψη.
Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη και διαθέτει πολλά αλμυρίκια. Όμως, θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα καθώς δεν είναι οργανωμένη.
 

 

Συκαμιά
 
Η Συκαμία είναι μια από τις δύο πιο εύκολα προσβάσιμες παραλίες στην βόρεια Σέριφο μαζί με τον Πλατύ Γιαλό. Στην Συκαμιά θα συναντήσετε ένα ιδιαίτερο τοπίο. 
Άμμος, βότσαλο και βράχια υπάρχουν στην παραλία για να ικανοποιήσουν κάθε γούστο.
Στην πλάτη της παραλίας Συκαμιά υπάρχουν Αλμυρίκια και έτσι δεν θα σας προβληματίσει ότι η παραλία δεν είναι οργανωμένη και δεν έχει ομπρέλες. Απλώς πρέπει να έχετε μαζί σας προμήθειες για να μπορέσετε να καθίσετε αρκετά και να την ευχαριστηθείτε.
 
 
 
 

 

Καλό Αμπέλι
 
Η παραλία Καλό Αμπέλι βρίσκεται σε έναν εντυπωσιακό κόλπο. Τα βράχια γύρω από την παραλία σχηματίζουν εσοχές και πανέμορφους σχηματισμούς. Ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσει κανείς την παραλία είναι με σκάφος.
Ένας χωματόδρομος οδηγεί προς την παραλία αλλά δεν φτάνει στο τέρμα της. Θα πρέπει να περπατήσετε και να κατέβετε και αρκετά σκαλοπάτια για να την χαρείτε. Τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά της θα σας αποζημιώσουν. Στον επαρχιακό δρόμο ψηλά από την παραλία Αμπέλι θα δείτε και μερικούς περίεργους σχηματισμούς από βράχια που θυμίζουν περισσότερο σκηνικό από ταινία παρά τοπίο του Αιγαίου, ενώ σε κάποια σημεία μοιάζει με την περιοχή Βώλαξ της Τήνου.

 

Βαγιά
 
Νοτιοδυτική παραλία της Σερίφου με άμμο και βότσαλο σε ένα  υπέροχο τοπίο. Η πρόσβαση είναι εύκολη με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια από τον κεντρικό δρόμο. Στην πλάτη της παραλίας αναβλύζει γλυκό νερό και το έδαφος είναι βαλτώδες με βούρλα.
Η παραλία Βαγιά στην Σέριφο είναι πανέμορφη και είναι προστατευμένη μιας και έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.  Παρ' όλα αυτά υπάρχουν κάτι σκελετοί οικοδομών. Ελπίζουμε να μην φτιαχτεί κανένα ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ήδη το παρθένο τοπίο με τους σκελετούς των κτηρίων αυτών, έχει "καταστραφεί" γι’ αυτό ίσως θα έπρεπε, να κατεδαφιστούν όσο πιο γρήγορα γίνετε.
 
 

 

Γάνεμα
 
Ανάμεσα στην παραλία Βαγιά και στον Κουταλά στην Σέριφο θα βρείτε την πανέμορφη παραλία Γάνεμα. Μεγάλη σε μήκος αμμουδιά ενώ υπάρχουν και αρκετά βότσαλα. Στην παραλία Γάνεμα δεν θα βρείτε κάποιου είδους οργάνωση, μόνο μια ταβέρνα.
Γι’αυτό πρέπει να φροντίσετε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.
Για σκιά φυσικά τι άλλο, τα αλμυρίκια που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε παραλία στην Σέριφο.
 

 

Κουταλάς
 
Η παραλία Κουταλάς, βρίσκεται στον ομώνυμο  οικισμό και είναι μια κλασική παραλία της Σερίφου με άμμο και βότσαλα.
Στην πλάτη της παραλίας υπάρχουν για την απαραίτητη σκιά, οι συνήθεις ύποπτοι, τα υπέροχα αλμυρίκια.
Η παραλία στον Κουταλά δεν είναι από τις πιο όμορφες της Σερίφου. Όμως αξίζει την επίσκεψη σας καθώς ο οικισμός διατηρεί πολλά από τα σημάδια της μεταλλευτικής ιστορίας της Σερίφου. Στην παραλία θα βρείτε και μια παραδοσιακή ταβέρνα.
 
 

 

Μαλλιάδικο
 
Άλλη μια εξαιρετική και απομονωμένη παραλία. Θα την δείτε από ψηλά μετά τον Κουταλά, πηγαίνοντας για το Μεγάλο Λιβάδι. Πρέπει να στρίψετε αριστερά στον χωματόδρομο και στο τέλος του να ακολουθήσετε το μονοπάτι που βγάζει στην παραλία.
Η παραλία βρίσκεται σε ένα υπέροχο κλειστό κόλπο, είναι αμμουδερή με αρκετά αλμυρίκια στην πίσω της πλευρά. Ούτε λόγος να γίνεται για πολυτέλειες, πάρτε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα και απολαύστε το μοναδικό τοπίο.
 
 

 

Μεγάλο Λιβάδι
 
Η παραλία Μεγάλο Λιβάδι στην Σέριφο βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό που αναπτύχθηκε χάρη στην μεταλλευτική δραστηριότητα στο νησί. Σήμερα υπάρχουν μόνο τα απομεινάρια του παρελθόντος.  Η παραλία είναι αμμουδερή με υπέροχα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά, ενώ υπάρχουν και αρκετά αλμυρίκια.
Στην παραλία στο Μεγάλο Λιβάδι θα έχετε δίπλα σας τις παλιές εγκαταστάσεις των μεταλλείων.  Έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα υπαίθριο πάρκο βιομηχανικής αρχαιολογίας. Εκτός από το να κολυμπήσετε και να φάτε στις ταβέρνες που υπάρχουν στην παραλία, περπατήστε στα εγκαταλελειμμένα κτίρια και τις εγκαταστάσεις, σίγουρα αξίζουν την επίσκεψη σας.